De sleutel naar een jonger uitziende huid? Lees deze 7 anti-aging geheimen!

Het is weer lente. De warme stralen van de zon op je huid zijn goed voor je humeur, maar helaas minder goed voor je huid. Je huid veroudert sneller door UV-straling. Maar binnen blijven zitten is natuurlijk geen optie! Gelukkig zijn er een paar ‘geheimen’ om vroegtijdige tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden…

 

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Oorzaken van huidveroudering zijn deels genetisch bepaald, maar weersomstandigheden zoals zon, regen, wind spelen mee. Net als luchtvervuiling. Zelfs het licht van je computerscherm kan zorgen voor huidveroudering! Voeding en slaap spelen ook een rol, evenals stress.

 

Wat kun je zelf doen om rimpels te voorkomen?

Wees lief voor jezelf: dus goed voor jezelf zorgen. Gezond eten en bewegen, genoeg water drinken, geraffineerde suikers laten staan, probeer minimaal acht uur per nacht te slapen en pauzes in te lassen als je computerwerk doet.

Dat klinkt misschien als een opgave, maar het is het waard!

Niet alleen je huid, ook je humeur gaat erop vooruit. Je zult ook merken dat je meer energie krijgt. Of je nu dertig of vijftig bent: je bent nooit te oud (of te jong) om goed voor je lichaam en geest te zorgen.

Zorg er daarnaast voor dat je de huid beschermt tegen de omgevingsfactoren, zodat ze soepel en gehydrateerd blijft.

 

Klinisch bewezen effectief voor anti-aging: vitamine C, A en zonnebrandcrème.

En dan nu door naar de ‘geheimen’ voor een jonger uitziende huid… Onze kernfilosofie van CSA (vitamine C, zonnebrandcrème en vitamine A) is klinisch bewezen om vroegtijdige tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden!

Vitamine C in combinatie met een zonnebrandcréme beschermen de huid overdag. En in de nacht zorgt vitamine A voor het regenereren van de huid. Dit proces wordt ook wel het circadiaanse ritme van de huid genoemd: overdag beschermd de huid het lichaam en in nacht gaat de huid over tot herstel…

Maar wat zijn de voordelen van vitamine C en A?

Vitamine C stimuleert de productie van collageen en zorgt voor een stevige huid. Vitamine A verjongt tijdens de nachtrust. Verder heeft vitamine A veel voordelen voor de huid, waaronder het versnellen van cellulaire vernieuwing en het verminderen van talgproductie. Daarnaast is goed hydrateren belangrijk, omdat tekenen van veroudering kunnen verergeren door uitdroging. Rimpels worden dieper.

 

Wat kun je tegen uitdroging van je huid doen?

Goed hydrateren dus. Dat betekent: genoeg water drinken én een hydraterende crème gebruiken. Een crème die ervoor zorgt dat vochtwaarden worden bijgevuld – met als resultaat een zachte, veerkrachtige huid.

Onze crème-formules bevatten elk hydratoren, die als het ware de H2O naar zich toe trekken. Ze trekken het vocht uit de onderste lagen van de huid naar de gedehydrateerde bovenlagen.  Bovendien kunnen deze hydratoren watermoleculen uit de lucht ‘vastgrijpen’ en ze in de huid vastzetten.

Hyaluronzuur is een bestandsdeel dat helpt om de huid gevoed en stralend te houden. De crème-formules van Medik8 bevatten elk hydratoren, verzachtende middelen én occlusieven. Dit zijn moleculen die voorkomen dat je huid vocht verliest.

AntiAging

Voeding

Huidveroudering wordt ook veroorzaakt door opgehoopte suikers uit je voeding. Deze suikers binden zich aan collageen- en elastinevezels die glycatie-eindproducten (A.G.E.s) creëren. Het collageen raakt hierdoor misvormd en de cellulaire omzet wordt verminderd. Dit kan leiden tot een slappere, ouderde huid. In de geavanceerde producten van Medik8 gebruiken we carnosine, dit is een anti-glycatie-actieve stof die voorkomt dat suiker zich aan collageen hecht. Het is nooit te laat om te beginnen met smeren, want het kan het verouderingsproces omkeren en de ouder ogende huidtextuur herstellen.

 

Luchtvervuiling

Sigarettenrook, kleine deeltjes in de lucht en ozon zijn slecht voor je huid. Deze stoffen kunnen de huid binnendringen en de productie van vrije radicalen activeren. De geavanceerde producten van Medik8 gebruiken moringa-zaadextract. Dit zorgt voor een beschermlaag op de huid om deze vrije radicalen te bestrijden.

 

Aha’s en Bha’s

Dode huidcellen verwijderen is de 5e sleutel voor een heldere, stralende en jeugdig ogende teint. Alfa-hydroxyzuren zoals melkzuur en amandelzuur breken de ‘lijm’ tussen dode huidcellen af, zodat deze gemakkelijk te verwijderen zijn. Dit helpt om de celvernieuwing te versnellen en fijne lijntjes te vullen, zodat je een gezondere huid krijgt.

Beta-hydroxyzuren (BHA’s), zoals salicylzuur, zijn oplosbaar in olie. BHA’s maken de met olie verstopte poriën schoon en breken de huidcellen af die acné kunnen veroorzaken. Op die manier bevorder je een gezonde en egale teint. AHA’s en BHA’s zijn te vinden in het assortiment exfoliërende reinigers, zoals Surface Radiance Cleanse™.

 

Infrarood en licht van elektrische schermen

Infrarood is een type licht dat collageenmoleculen af kan breken en dat kan leiden tot een ruwe huid met fijne lijntjes en rimpels. Gelukkig kan Carnosine het proces dat collageen afbreekt remmen. Een ander type licht dat schadelijk voor de huid kan zijn komt van elektrische schermen. Dat komt omdat blauw licht een vergelijkbare golflengte heeft als UV-licht. Het kan pigmentvlekken veroorzaken en vrije radicalen activeren. Maar er is een oplossing! In ons Advanced-assortiment gebruiken we theobroma cacaozaadextract. Dit is een natuurlijke antioxidant die schadelijke vrije radicalen aanpakt en helpt om het collageen in de huid te behouden.

 

Een huidanalyse op maat

Jouw huid is natuurlijk anders dan die van je buurvrouw. Daarom heb je ook andere producten en behandelingen nodig. Daarom bieden wij huidconsulten aan. Tijdens een consult maken we een digitale huidanalyse en bespreken de omgevingsfactoren die de oorzaak kunnen zijn van jouw huidveroudering. Vervolgens kijken we wat er bij jou en jouw huid past en maken we een plan. Dit plan houdt meestal een combinatie salonbehandelingen en verzorgingsproducten in. Zodat jij binnenkort van een gezonde, mooier uitziende huid geniet.