Vocht is zo belangrijk voor je gezondheid én voor de gezondheid van je huid. Wist je dat vrouwen voor de helft uit water bestaan en mannen zelfs voor 65%? Veel water drinken is goed voor het hele lichaam maar ook je huid heeft dagelijks vocht nodig, we spreken dan over hydrateren wat letterlijk vocht inbrengen betekent.

Elk huidtype heeft vocht nodig. Vooral de droge huid maar ook de vette en gecombineerde huid. Er zijn verschillende producten die stoffen bevatten die vocht aantrekken zoals hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een bijzonder lichaamseigen stof die ook veelvuldig in cosmetica gebruikt wordt om zijn krachtige eigenschappen.

 

WAT IS HYALURONZUUR EN WAT DOET HET?

We hebben van nature hyaluronzuur in ons lichaam. Hyaluronzuur is een molecuul die van water houdt en zich eraan bindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat hyaluronzuur de huid van veel vocht voorziet. Hoe? Nou één gram hyaluronzuur houdt wel zes liter water vast! Daarom geven producten met hyaluronzuur een gehydrateerde, volle, stevige huid. Het is geschikt voor elk huidtype. Het vervaagt fijne lijntjes en rimpels, maakt de huid soepel en stevig, versterkt de huidbarrière, werkt ontstekingsremmend en bevat antioxidanten. Het is een absolute aanrader voor je huid!

 

WELK PRODUCT HELPT MIJN HUID TE HYDRATEREN?

Een krachtig vocht inbrengend serum van Medik8 is de Hydr8 B5 Intense, deze trekt vocht naar de huid door hyaluronzuur en bindt het. Het hydrateert en behoudt de elasticiteit van de huid. Het is geschikt voor de vochtarme huid omdat het wel tot 1000 x zijn gewicht in water vasthoudt. Door de combinatie van hyaluronzuur en vitamine B5 krijg je een krachtig hydraterend boostercomplex. Er zijn diverse producten die zorgen voor een goede hydratatie van de huid.

 

Medik8-Hydrateren

 

We adviseren je graag welk product het beste bij jouw huid past!