1.     Vertel ons iets over jezelf en jouw huid

Ik ben Iboya van Hardeveld, 25 jaar en ik woon in Zutphen.
Ik heb als kind altijd een gevoelige, droge en vochtarme huid gehad. Mijn moeder smeerde mij altijd in met olie om dat ongemak te verzachten. In 2013 kreeg ik over mijn hele lichaam en gezicht psoriasis en ik heb daar flink last van gehad. Ik heb veel producten en zalfjes geprobeerd maar met weinig resultaat. Nu kan ik eindelijk enthousiast zeggen dat ik een merk heb gevonden waar mijn huid heel blij van wordt en dat is Medik8!

 

foto iboya

 

2. Wat is jouw visie op ideale schoonheid?

Schoonheid moet je uitstralen en dat kan door gewoon tevreden te zijn met jezelf.

3. Wanneer voel je je het mooist?

Wanneer ik goed in mijn vel zit en alles goed gaat met mijn omgeving. Op de een of andere manier ziet mijn huid, make-up en mijn krullende haar er dan gewoon veel beter uit. Het is een samenwerking tussen lichaam en geest.

4. Wat zijn jouw doelen op het gebied van huidverbetering?

Mijn huid goed schoonhouden en zorgen dat het vochtgehalte op peil blijft.
Dit doe ik door regelmatig een hydrafacial behandeling te plannen zodat mijn huid goed gereinigd wordt en tegelijk een hydratatie boost krijgt. Een gezonde huid is een gehydrateerde huid weet ik nu!

Nu ik 25 ben geworden begint ook het proces van huidveroudering. Je verliest collageen, om dit op peil te houden vind ik het belangrijk om zowel producten te gebruiken als behandelingen te ondergaan waarbij de productie van collageen wordt gestimuleerd. Verder wil ik graag mijn roodheid onder controle te krijgen. Ik heb last van een probleem met mijn huidbarrière dus is het ook belangrijk om van binnenuit te werken en dat kan ik met de Cellics omega suppletie doen, dit zijn supplementen die je huid van binnenuit voeden.

Niemand vindt veroudering, verslapping, lijntjes en rimpels fijn maar ik zal altijd eerst een mogelijkheid zoeken om dit op te lossen met huidverbeterende apparatuur en anti-aging producten voordat ik iets in mijn huid ga spuiten waar ik misschien op korte of langere termijn last van krijg.

5. Wat is jouw favoriete beauty product?

Mutiny van Medik8. Met mijn vorige lipbalsems bleef ik smeren en de Mutiny gebruik ik hooguit drie keer per dag. Dit lipbalsem is echt heel anders. Mijn lippen blijven zacht en soepel, ze worden gevoed en onmiddellijk gehydrateerd. In de avond breng ik een wat dikkere laag aan voor het slapen want dan werkt het als een lipmasker!

6. Hoe ziet jouw dagelijkse beautyritueel eruit?

In de ochtend reinig ik als eerste mijn gezicht met water en de Lipid Balance Cleansing Oil, hierna breng ik het Hydr8 b5 en het Calmwise serum aan met als volgt de Daily Radiance Vitamine C. Dit is een dagcrème met een SPF 30. Zo ben ik ook beschermd tegen de zon. Al deze producten zijn van het merk Medik8. Verder kleed ik me aan en gebruik ik een lichte make-up zoals mascara en een beetje poeder foundation van Lily Lolo.
Voordat ik de deur uit ga breng ik nog de lipbalsem Munity aan van Medik8 en er overheen nog een lipstick. Ready to go!

7. Zonder welke (skincare) producten ga jij echt de deur niet uit?

Dat is toch weer de lipbalsem van Medik8 de Mutiny. Ik kan daar echt niet zonder ook al breng ik deze hooguit drie keer per dag aan.

8. Wat is jouw beautygeheim?

Een goede nachtrust. Ik voel me daardoor beter en in de nacht kan mijn huid herstellen van wat het gedurende de dag heeft meegemaakt. Wanneer ik wakker word na een goede nachtrust voel ik me gewoon veel beter, alsof ik de hele wereld weer aan kan! Ik gebruik voor de avond een vitamine A product van Medik8. Medik8 heeft serums en crèmes met vitamine A. Dit heeft veel voordelen voor de huid waaronder een snelle celvernieuwing, herstel van de huid en antioxidanten om je huid te beschermen. Ook heeft Medik8 een TR-systeem (time release) op de retinol producten wat wil zeggen dat gedurende de nacht jouw huid gevoed blijft omdat het steeds gelijkmatig iets afgeeft aan de huid.

Mijn avond routine gaat als volgt: Eerst reinig ik mijn huid met de Calmwise Soothing Cleanser , daarna het Hydr8 b5 serum en als laatste breng ik de nachtcrème aan de night riutal vitamin A.
Stralend stap ik mijn bed in voor een goede nachtrust!

9. Waarom gebruik je Medik8?

Ik heb allerlei producten uitgeprobeerd en sinds ik Medik8 gebruik is mijn huid ten positieve veranderd. Daarbij vind ik dat Medik8 heel clean en professioneel overkomt met wat zij te bieden hebben. De filosofie CSA (vitamine C, Sunscreen en vitamine A) vind ik echt belangrijk om toe te passen mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine.

10. Welke tip zou je geven aan mensen die worstelen met een huidprobleem?

Ga naar een schoonheidsspecialiste of huidtherapeut want je wordt goed begeleidt in een traject om van huidproblemen af te komen of deze onder controle te krijgen. Je huid heb je voor altijd dus is het echt belangrijk om deze in goede staat te houden.

11. Wat betekent beauty voor jou?

Als ik eerlijk moet zijn betekent beauty voor mij om zo naturel mogelijk te zijn. Het gevoel dat iedereen mooi is om wat hij/zij is.

12. Wanneer begon voor jou het Medik8 avontuur?

Het begon toen wij de producten in de salon kregen. In eerste instantie was ik benieuwd hoe ik zou gaan reageren op de producten omdat ik al best veel heb uitgeprobeerd voor mijn huid. Maar tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ik het Medik8 avontuur ben aangegaan want ik heb nog nooit zo’n mooie huid gehad!

13. Welke resultaten heb jij behaald met Medik8 (eigen ervaring)

Ik heb last van roodheid op mijn wangen en sinds ik de producten van Medik8 gebruik is het aanzienlijk minder geworden. Ook had ik totaal geen glans op mijn huid en zag mijn huid er erg droog uit en zelfs dat is sterk verbeterd. Ik zie zelf dat ik een mooie glow heb gekregen en anderen in mijn omgeving zeggen ook dat mijn huid zo mooi is veranderd! Tot nu toe ben ik erg tevreden over de resultaten.

14. Wat is jouw favoriete ingrediënt en waarom?

Teprenone. Een gepatenteerd middel tegen roodheid, een actief ingrediënt die helpt de levensduur van de huidcellen te verlengen, de beschermende barrière van de huid te versterken en de gevoeligheid te verminderen.

15. Wat is jouw laatste Medik8 aankoop en waarom?

De Calmwise Soothing Cleanser. Ik gebruik twee reinigers (Lipid Balance Oil en de Calmwise Soothing Cleanser) en deze wissel ik met elkaar af in de ochtend en avond. Ik vind het namelijk prettig om zowel met olie te reinigen als met een milde foam. Beiden geven mij het gevoel dat ik tijdens de reiniging mijn huid al aan het voeden ben.