Kim Kortenay is eigenaresse van the Marketing Factory, ze is een echte specialist op het gebied van branding, strategie en communicatie speciaal voor de beautybranche

 

1.  Vertel ons over iets jezelf en jouw huid

Ik heb altijd een probleemhuid gehad. Een blanke huid met veel ontstekingen en roodheid. Jarenlang heel heftig, waardoor ik onzeker werd en amper buiten kwam. Nu is het onder controle, maar nog steeds regelmatig een ontsteking (periodiek, stress, voeding etc.)

 

2.  Wat is jouw visie op ideale schoonheid?

Lekker in je vel zitten, mooi oud worden en een verzorgde uitstraling. Ik vind een vrouw mooi als ze er verzorgd uitziet, haren gedaan en mooi opgemaakt. Wellicht past dit ook bij de leefstijl hier in Maastricht. Verzorging is voor ons heel belangrijk.

 

3.  Wanneer voel je je het mooist?

Als ik een mooie egale huid heb en me lekker slank voel.

 

4.  Wat zijn jouw doelen op het gebied van huidverbetering?

–   Contouren van het gelaat mooi houden, kraaienpootjes vind ik niet storend

–   Egale huid: ontstekingen onder controle krijgen/pigmentvlekken of acnevlekken verminderen.

–   Frisheid en glow.

 

5.  Waarom is een mooie gezonde huid voor jou zo belangrijk?

Je straalt veel meer zelfverzekerdheid uit, het is belangrijk voor je gemoedstoestand, je mindset. Als je niet lekker in je vel zit, straal je dat ook uit.

 

6. Jij hebt de laatste jaren door je werk veel huidspecialisten gesproken en cliënten. Kan jij ons vertellen op basis van jouw werkervaring (en misschien ook persoonlijke ervaring) wat de impact kan zijn van een huidprobleem?

Door een huidprobleem kun je niet lekker in je vel komen te zitten, je wordt onzeker. Lichaam en geest werken samen, als je er goed uitziet, voel je je ook beter.

 

6.  Wanneer kwam jij voor het eerst in aanraking met Medik8?

Door een klant vier jaar geleden die me ermee in contact bracht.

 

6. Kan jij ons vertellen wat voor indruk jij had van het Merk Medik8?

Sophisticated, elegant, resultaatgericht en bevat veel actieve werkstoffen.

 

7. Wat vind je van de missie “Beautiful Skin for Life” van Medik8?

Mooi, want dat wil je! En de huid heeft in elke fase van het leven verschillende behoeften.

 

7.  Om een Beautiful Skin for Life te krijgen volg je de CSA-filosofie (vitamine c, sunscreen, vitamine a). Wat vind je van deze filosofie, die wetenschappelijk onderbouwd is?

Mooi. En het is ook waar. Ik denk dat we dat nog te weinig beseffen. Ik zie het bij mijzelf, reinigen is essentieel, maar beschermen nog meer. Ik merk hoe belangrijk dagelijkse skinroutine is en de juiste producten gebruiken. Ik leer nog steeds over mijn huid.

 

9. Wat zijn volgens jouw de USP’s (unique selling points) van Medik8?

Actieve werkstoffen, resultaatgericht, voor de specialistes veel ondersteuning met bijvoorbeeld workshops en ze zijn fijn om mee samen te werken.

 

10. Wat is jouw favoriete beautyproduct en waarom? (denk aan type product, bijvoorbeeld een scrub, reiniger, masker, serum etc.)

Een serum! Met stip! Ik kan niet zonder omdat ik een hele vochtarme huid heb. Een serum heeft de elasticiteit van mijn huid enorm verbeterd. Daarnaast een milde reiniger en één keer per week een peeling waardoor je de glow behoudt en grove poriën vermindert.

 

11. Hoe ziet jouw dagelijkse beautyritueel eruit en wat is jouw favoriete beauty ingrediënt?

In de ochtend reinig ik met een vitamine c reiniger (heel zacht voor de huid), vervolgens een hyaluron serum en ik sluit af met een dagcrème met SPF. In de avond reinig ik mijn huid met dezelfde reiniger. Vervolgens een hyaluron serum of een huidolie en een voedende crème. Daarnaast doe ik één keer per week een kruidenpeeling of een peeling om grove poriën te verminderen.

 

8.  Zonder welke (skincare) producten ga jij echt de deur niet uit?

Ik moet mijn huid altijd voeden dus ik heb altijd een crème op. Daarnaast gebruik ik altijd lippenbalsem en minerale make-up.

 

9.  Wat is jouw beautygeheim?

Huidolie gebruik ik graag. Hierdoor herstelt de huid sneller en vermindert het de roodheid.

 

10. Welke tip zou je mensen willen geven die worstelen met een huidprobleem?

Onderzoek de oorzaak. Schrijf op wat je eet en wanneer je last van je huid krijgt. Onderzoek ook de resultaten van verschillende producten op je huid. Ik merk sinds een tijdje dat een hele milde reiniging wonderen verrichten, maar dat ik ook echt 1 x per week een peeling nodig heb. Ook heb ik sinds een paar jaar ontdekt dat mijn huid vochtarm is en door mijn huid te voeden verminderen mijn ontstekingen.  Test en onderzoek, dan komt het goed! Laat je goed begeleiden, laat je huid analyseren door een specialist en investeer in je huid.

 

11. Wat betekent Beauty voor jou?

Ik houd van beauty! Het ontdekken van nieuwe producten en merken, de verzorging, de behandelingen, de resultaten en ook wat bijvoorbeeld make – up kan doen. Ik houd van uiterlijke verzorging bij vrouwen, ik vind dat zo belangrijk. Ik ben ook zo opgevoed. Mijn moeder draagt bijvoorbeeld altijd een beetje make-up en rode lippenstift.

 

12. Welke product(en) van Medik8 heb jij nog niet gebruikt maar ben je wel benieuwd naar?

Ik ben geïnteresseerd in de serums en met name het oogserum.

 

13. Welke beautytips zou jij nog mee willen geven?

De ene huid is de andere huid niet en een luisterend oor wanneer de klant een huidprobleem heeft is zo belangrijk. Uiteindelijk ben ik bij iemand terechtgekomen die mij aan de hand heeft genomen en echt aan de slag ging met mijn huidprobleem. Begrijp dat stress bijdraagt aan een slechte huid. Daarom is het zo belangrijk om de klant zich beter te laten voelen. De transitie die een klant dan maakt van onzekere vrouw naar een zelfverzekerde dame die trots is op haar huid. Dat is wat je wilt als specialist!

 

kim-kortenray

Bekijk de website van Kim