Het is weer lente. De warme stralen van de zon op je huid zijn goed voor je humeur, maar helaas minder goed voor je huid. Je huid veroudert sneller door UV-straling. Maar binnen blijven zitten is natuurlijk geen optie! Gelukkig zijn er een paar ‘geheimen’ om vroegtijdige tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden…

 

Wat zijn de oorzaken van huidveroudering?

Oorzaken van huidveroudering zijn deels genetisch bepaald, maar weersomstandigheden zoals zon, regen, wind spelen mee. Net als luchtvervuiling. Zelfs het licht van je computerscherm kan zorgen voor huidveroudering! Voeding en slaap spelen ook een rol, evenals stress.

 

Wat kun je zelf doen om rimpels te voorkomen?

Wees lief voor jezelf: dus goed voor jezelf zorgen. Gezond eten en bewegen, genoeg water drinken, geraffineerde suikers laten staan, probeer minimaal acht uur per nacht te slapen en pauzes in te lassen als je computerwerk doet.

 

Dat klinkt misschien als een opgave, maar het is het waard!

Niet alleen je huid, ook je humeur gaat erop vooruit. Je zult ook merken dat je meer energie krijgt. Of je nu dertig of vijftig bent: je bent nooit te oud (of te jong) om goed voor je lichaam en geest te zorgen.

Zorg er voor dat je de huid beschermt tegen omgevingsfactoren, zodat ze soepel en gehydrateerd blijft.

Klinisch bewezen effectief voor anti-aging: vitamine C, A en zonnebrandcrème
En dan nu door naar de 3 ‘geheimen’ voor een jonger uitziende huid… Onze kernfilosofie van CSA (vitamine C, zonnebrandcrème en vitamine A) is klinisch bewezen om vroegtijdige tekenen van huidveroudering te helpen bestrijden!

Vitamine C in combinatie met een zonnebrandcréme beschermen de huid overdag. En in de nacht zorgt vitamine A voor het regenereren van de huid. Dit proces wordt ook wel het circadiaanse ritme van de huid genoemd: overdag beschermd de huid het lichaam en in nacht gaat de huid over tot herstel…

 

3-anti-aging-geheimen-gezicht

Maar wat zijn de voordelen van vitamine C en A?

Vitamine C stimuleert de productie van collageen en zorgt voor een stevige huid. Vitamine A verjongt tijdens de nachtrust. Verder heeft vitamine A veel voordelen voor de huid, waaronder het versnellen van cellulaire vernieuwing en het verminderen van talgproductie. Daarnaast is goed hydrateren belangrijk, omdat tekenen van veroudering kunnen verergeren door uitdroging. Rimpels worden dieper.

 

 

Wat kun je tegen uitdroging van je huid doen?

Goed hydrateren dus. Dat betekent: genoeg water drinken en een hydraterende crème gebruiken. Een crème die ervoor zorgt dat vochtwaarden worden bijgevuld – met als resultaat een zachte, veerkrachtige huid.

Onze crème-formules bevatten elk hydratoren, die als het ware de H2O naar zich toe trekken. Ze trekken het vocht uit de onderste lagen van de huid naar de gedehydrateerde bovenlagen.  Bovendien kunnen deze hydratoren watermoleculen uit de lucht ‘vastgrijpen’ en ze in de huid vastzetten.

 

 

Een huidanalyse op maat

Jouw huid is natuurlijk anders dan die van je buurvrouw. Daarom heb je ook andere producten en behandelingen nodig. Daarom bieden wij huidconsulten aan. Tijdens een consult maken we een digitale huidanalyse en bespreken de omgevingsfactoren die de oorzaak kunnen zijn van jouw huidveroudering. Vervolgens kijken we wat er bij jou en jouw huid past en maken we een plan. Dit plan houdt meestal een combinatie salonbehandelingen en verzorgingsproducten in. Zodat jij binnenkort van een gezonde, mooier uitziende huid geniet.

Wil je meer weten over de behandelingen bij La Joie of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!