Je hebt de term vast al een keer voorbij zien komen. Exfoliëren en dat het goed is voor je huid. Maar wat is het nu eigenlijk precies?

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN SCRUBBEN EN EXFOLIËREN?

Exfoliëren is het peelen van de huid waarbij dode huidcellen worden verwijderd en er een stralende nieuwe huid tevoorschijn komt. Naarmate je ouder wordt blijven dode huidcellen langer op de huid liggen met als resultaat een doffe teint en meer kans op een onrustige huid omdat deze dode huidcellen je huid kunnen verstoppen. Daarom is exfoliëren een onmisbaar dagelijks ritueel in huidverzorging en huidverbetering! Nu denk je waarschijnlijk: dat is toch hetzelfde als scrubben? Maar er is een essentieel verschil.

Bij scrubben verwijder je net als bij exfoliëren ook de dode huidcellen maar het verschil is dat je met scrubben ook gezonde cellen verwijderd. Exfolieren is een meer verfijnde techniek die enkel de dode huidcellen verwijderd. Daarom is exfoliëren beter. Je krijgt een egalere huid, die fris en helder oogt en daarbij verminderd exfoliëren grove poriën.

exfoliëren-medik8-pore-refining-scrub

WELK PRODUCT MOET IK KIEZEN?

Medik8 heeft de Pore Refining scrub wat zorgt voor een diepe reiniging van de poriën en verwijdering van overtollig talg en vuil. Daarnaast remt het ontstekingen. Dit is een kwalitatief hoogstaande exfoliator, met AHA (alphahydroxyzuur).

AHA’s exfoliëren en herstellen de vochtbalans en tegelijkertijd hebben ze een verbeterend effect op puistjes en verstopte poriën. Exfoliëren met dit product geeft een gehydrateerde, soepele en gladde huid. Het heeft ook anti-aging eigenschappen die rimpels en fijne lijntjes verminderen. Exfoliëren zorgt voor die stralende teint met een glow!