Een mooie huid is geen vanzelfsprekendheid. Een goede huidverzorging is de basis voor een mooi, gezonde en stralende huid. Wat kun je nu zelf doen om een mooie, gezonde huid te krijgen en te houden? We geven je graag 10 tips!

 

1: Gebruik dagelijks vitamine C

Vitamine c is een sterke antioxidant die de productie van collageen stimuleert, je huid egaliseert en pigmentatie blokkeert. Voed je lichaam aan de binnenkant met voedsel dat rijk is aan vitamine C zoals fruit, groente en aardappelen. Met kiwi als topper (een echt vitamine C bommetje). Voed je huid aan de buitenkant met een krachtig vitamine C product zoals de Daily Radiance Vitamine C van Medik8. Een krachtige op water gebaseerde vitamine C crème met een lichte textuur. Medik8 heeft maar liefst zeven producten met vitamine C. Wij adviseren je graag welke het meest geschikt is voor jouw huid.

 

vitamine-c

2: BESCHERM JE HUID ELKE DAG TEGEN DE ZON

Je huid beschermen tegen de zon zorgt voor een mooie huid op latere leeftijd. Ook op bewolkte dagen moet je je huid beschermen tegen UV-straling. Huidveroudering komt voor 80-95% door de zon en is daarom makkelijk te voorkomen. Het gebruik van een goede sunscreen voorkomt veel onnodig leed en vroegtijdige veroudering van de huid. Medik8 heeft maar liefst zes hoogwaardige sunscreen producten, de Daily Radiance Vitamine C is er één van met een SPF 30, met deze crème voed je je huid niet alleen met vitamine C, je bent ook beschermd tegen de zon. Twee vliegen in één klap! Meer weten over goede sunscreen?

 

3: WAPEN JEZELF TEGEN HUIDVEROUDERING MET VITAMINE A

Vitamine A is de ultieme krachtpatser tegen huidveroudering. Het moet onderdeel zijn van je dagelijkse ritueel voor het verkrijgen van een stralende huid. De werking van vitamine A is beproefd en bewezen. Het werkt goed tegen acné, het bestrijdt fijne lijntjes en is effectief bij pigmentvlekken. Daarnaast maakt het de huid gladder, strakker en maakt het grove poriën kleiner. Vitamine A werkt snel en effectief. Medik8 heeft negen producten rijk aan de juiste dosering vitamine A geschikt voor ieder huidtype. Een heerlijke nachtcrème is bijvoorbeeld de Night Ritual Vitamin A, die je heel goed kunt combineren met de Daily Radiance Vitamine C!

 

4: SLAPEN, SLAPEN, SLAPEN

De kracht van het schoonheidsslaapje, het is gewoon waar. Rusten is goed voor je geest, je lichaam en dus ook je huid.  De huid herstelt ’s nachts de schade die overdag is opgelopen. De huid heeft zijn eigen biologische ritme, daarom is het goed om daar je verzorging op aan te passen. Daarom zijn er speciale dag- en nachtcrèmes ontwikkeld. Daily Radiance Vitamine C van Medik8 is geschikt voor overdag en bijvoorbeeld Night Ritual Vitamine A voor in de nacht omdat deze crème het herstel van de huid ondersteunt. Er zijn vele varianten mogelijk voor dag- en nachtverzorging, we adviseren je graag!