Cellulite

Oorzaak van CELLULITE

Negen van de tien vrouwen krijgen ermee te maken. Dit heeft verschillende oorzaken maar hormonen spelen hierin een grote rol. Je eigen hormonen maar ook bijvoorbeeld de anticonceptiepil. Hormonen kunnen ons lichaam behoorlijk verstoren waardoor bijvoorbeeld vetcellen groter worden en vermeerderen. Ook kan een inactieve leefstijl en erfelijkheid bijdragen aan de vorming van cellulite. Het kan bij iedereen ontstaan, het heeft niets met overgewicht te maken en komt net zo goed voor bij slanke mensen. Gelukkig is het heel goed te behandelen.

Er zijn drie verschillende soorten cellulite. Als je er last van hebt dan kan dat van één soort, maar ook van een combinatie van soorten zijn.

SOORTEN CELLULITE

  • Adipose: Adipocyten (vetcellen) zijn groter geworden en ze zijn vermeerderd. Dit type kenmerkt zich door de hobbelige structuur, ook wel de sinaasappelhuid genoemd.
  • Oedemateuze cellulite: er is sprake van vocht vasthouden waardoor een hobbelige structuur ontstaat. Als je aan het einde van de dag dikke enkels hebt, houd je waarschijnlijk te veel vocht vast.
  • Gollageen cellulite: Hier is er sprake van glycatie, ook wel versuikering van het collageen. Wanneer er glycatie optreedt komen de collegeenbundels op spanning te staan. Daardoor trekt de huid naar binnen wat ook zorgt voor de hobbelige structuur.
ontstaan-van-cellulite
cellulite-behandeling

WELKE BEHANDELING?

Onze behandelingen zijn altijd maatwerk. We kijken welke behandeling of welke combinatie van behandelingen het beste bij jouw huid past voor het mooiste resultaat. Voorbeelden van effectieve behandelingen tegen cellulite zijn:

1: Adipologie

Adipologie werkt op beide lagen van het onderhuids bindweefsel.  Het werkt niet alleen op de bovenste laag maar ook op de onderste laag. Zoals we op de afbeelding kunnen zien, zitten hier ook vetcellen. Deze kunnen vergroot zijn en problemen veroorzaken. Adipologie verhelpt dit.

2: Icoone Laser

De Icoone kan de huid op drie verschillende manieren stimuleren. Door middel van drainage, firming en remodelling. Deze drie technieken zorgen voor activatie van de bloedcirculatie, het lymfestelsel en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine. Het verbetert de huidelasticiteit en je contouren. Het is zeer effectief tegen alle drie de vormen van cellulite.

3: Cupping & Manuele bindweefselmassage

Met een bindweefselmassage stimuleer je de doorbloeding van de huid. Dit werkt verjongend en verstevigt onderhuids bindweefsel. Je eigen collageen en elastine productie wordt verhoogd. Cupping wordt ook wel vacuümtherapie genoemd. Door het plaatsen van speciale siliconen cups op de huid worden gifstoffen vanuit het dieper gelegen bindweefsel naar de oppervlakte gehaald en afgevoerd. Doordat de cups vacuümzuigen op de huid wordt deze beter doorbloed en de cups helpen ook om opgeslagen vet en verklevingen los te maken. 

Het mooie van de combinatie van deze twee technieken is dat de bindweefselmassage werkt in de diepere lagen van de huid en cupping de oppervlakte mooi straktrekt. Cupping helpt ook bij het losmaken van onderhuidse verklevingen en deze worden dan met de manuele bindweefselmassage goed weggemasseerd. Een ideale combinatie met een fantastisch resultaat.

Blijf er niet mee zitten

Er zijn bij La Joie diverse mogelijkheden om ontsierende cellulite te reduceren en in sommige gevallen zelfs geheel te laten verdwijnen. Boek nu een gratis intake.