Gerstekorrels

gerstekorrel

OORZAAK VAN GERSTEKORRELS

Een gerstekorrel is een kleine zwelling van een van de talgklieren. Het is gevuld met talg. Ze komen vaak rond het ooglid en zijn volkomen onschuldig, maar zijn soms storend vanwege cosmetische redenen. Gerstekorrels ontstaan door verstoppingen van de afvoergangetjes van talgklieren of zweetklieren. Uitdroging van de huid speelt een rol in het ontstaan evenals veel zonnen omdat dit je huid uitdroogt.

GERSTEKORRELS VERWIJDEREN

Gerstekorrels kunnen uit zichzelf verdwijnen maar meestal gebeurt dit niet. Probeer ze niet zelf te verwijderen omdat de kans op infectie groot is als je niet steriel werkt. Als je de huid beschadigt, heb je daarnaast ook nog kans op een litteken. Kies daarom altijd voor een professionele behandeling die de gerstekorrel kan verwijderen zonder je huid te beschadigen.

WELKE BEHANDELING?

Onze behandelingen zijn altijd maatwerk. We kijken welke behandeling of welke combinatie van behandelingen het beste bij jouw huid past voor het mooiste resultaat. Voorbeelden van effectieve behandelingen bij gerstekorrels zijn:

Skinfit basis

De Skinfit Basis is een gezichtsbehandeling waarin je huid een dubbele peeling krijgt, een masker en een ontstressende massage die zorgt voor stressreductie en een goede doorbloeding van de huid. De behandeling wordt afgesloten met een voedende dag- of nachtverzorging. Door de dubbele peeling krijgen gerstekorrels geen kans zich te ontwikkelen en worden dode huidcellen die de huid afsluiten verwijderd.

Een goede huidverzorging voorkomt gerstekorrels

Vitamine C, zonbescherming overdag en vitamine A ’s nachts verzorgt je huid op en top en voorkomt de vorming van gerstekorrels. Medik8 biedt deze complete verzorging voor de huid aan. AHA’s en BHA’s (melkzuur, amandelzuur en salicylzuur) zorgen voor het verwijderen van dode huidcellen en kunnen in de poriën werken om verstopte olie en huidcellen af te breken.

Professioneel laten verwijderen

Je kunt ook alleen de gerstekorrel professioneel laten verwijderen. Dit wordt vakkundig en steriel gedaan zodat je geen schade aan de huid krijgt en er geen kans op infectie is.

Blijf er niet mee zitten

Er zijn bij La Joie volop mogelijkheden om gerstekorrels te behandelen. Welke behandeling het beste bij je past (voor de beste resultaten) bepalen we aan de hand van een gratis huidanalyse intake van ongeveer 15 minuten.