We leven in een digitaal tijdperk, we maken elke dag gebruik van beeldschermen. Mensen met een kantoorbaan soms wel acht uur per dag en millennials kunnen niet meer zonder hun smartphone. Maar wat doet dit eigenlijk met ons?

Door het vele gebruik van computers, telefoons en het kijken naar de televisie komen we in contact met HEV-Licht (High Energy Visible-light), ook wel blauw licht genoemd. Het zit ook in zonlicht, tl-lampen en ledverlichting. het blauwe licht heeft een gunstige invloed op de huid, zo wordt het gebruikt om acne en psoriasis te behandelen en wondgenezing te bevorderen. Ook werkt het ontstekingsremmend. Nou denk je waarschijnlijk, wat een geweldige uitvinding! Maar het is allemaal minder mooi dan het klinkt..

Blauw-licht

Schade in de huidbarrière

Blauw licht is niet altijd slecht, maar het gaat vooral om de dosering die schadelijke gevolgen heeft. Het blauwe licht is zichtbaar, en dringt daardoor dieper door in de huid dan onzichtbaar licht als UV-A en UV-B. Ook is bewezen dat het blauwe licht meer recreatieve oxygen species (ROS) creëert dan uv-licht. Deze vrije zuurstofradicalen versnellen diverse oxidatieprocessen: ze tasten bijvoorbeeld moleculen in het celmembraan (het omhulsel van de cel) aan, waardoor de cel gaat lekken. Dit veroorzaakt onder andere ontstekingen en zorgt voor schade in onze huidbarrière. Het kost de cellen daardoor meer moeite om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen te verwijderen, wat de huid verder beschadigt en zorgt voor huidveroudering.  Geen fijne gevolgen dus.

 

Medik8 heeft producten ontwikkeld die beschermen tegen UV-A, UV-B en het HEV-Licht, namelijk de Medik8 Advanced Day Total Protect. Dit is een dagcrème die niet alleen filters bevat tegen het licht (waardoor vroegtijdige huidveroudering tegen wordt gegaan), maar ook hydrateert en de huid goed verzorgt. Het heeft dus het hele pakket!

medik8-advanced-day-total-protect

Merk je nou dat je zelf elke dag wordt blootgesteld aan het HEV-Licht, en wil je jezelf hiertegen beschermen? Kom dan eens langs in onze salon, probeer een van onze medik8 behandelingen en bescherm je huid tegen digital aging!