Kalmeer je huid

Wij geloven dat roodheid een onderliggende oorzaak heeft en het kalmeren van de huid dit kan verminderen, waardoor we minder behoefte hebben aan make-up en ons meer kunnen focussen op de zelfverzekerde, gezond uitziende huid.

Hiervoor gebruiken wij de Calmwise productlijn van Medik8. Zoals de naam al doet vermoeden is het een uiterst rustgevende productlijn die speciale zorg biedt voor de huid met roodheid. Calmwise herstelt de beschermende lipidebarrière van de huid om roodheid effectief te minimaliseren. Ieder product is verrijkt met kalmerende stoffen (o.a. Teprenone) die de levensduur van de huid verlengen. Ook helpt de Calmwise lijn de huidontstekingen en zwellingen te verminderen, terwijl het ongemak wordt verzacht. Doordat de roodheid verminderd, word de ongelijke huidteint weer egaal gemaakt en word de warmte en irritatie verzacht.

Probeer Calmwise Color Correct, onze olievrije moisturiser met groene minerale pigmenten om de rode huid direct te verhullen. Voor extra resultaat voeg onze andere Calmwise producten toe aan je dagelijkse routine, die dag en nacht helpen om de aandoening aan te pakken

rode-huid-medik8

Oorzaak van roodheid

De bovenste laag van de huid heeft een natuurlijke beschermende barrière gevormd uit lipiden (oliën) en huidcellen. Maar zodra deze worden aangetast, kunnen irriterende stoffen gemakkelijk toegang krijgen tot de gevoelige zenuwuiteinden net onder de huidoppervlak. Dit kan leiden tot ontstekingen en roodheid (erytheem). Er bestaat ook een aanhoudende/chronische roodheid, dit word Rosacea genoemd. 10% van de volwassenen bevolking heeft dit.

Ontstekingen kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Als u een gevoelige huid heeft kan dit worden verergerd door levensstijl en milieu. Verschillende factoren zijn onder andere: vervuiling, alcohol, roken, uitdroging, stress, hormonen en weersveranderingen. Ook kan de oorzaak genetisch zijn.

Bloedvaatjes zijn het meest zichtbaar in ons gezicht. Ze zijn breed en zitten dicht op het oppervlak waardoor deze makkelijk worden beïnvloed door de omgeving. Daarnaast kunnen ook gebroken bloedcapillairen en verwijde bloedvaten van invloed zijn op de roodheid van de huid.

Door de lipidebarrière van de huid te herbouwen en de bloedvaten te versterken en tegelijkertijd de ontsteking te kalmeren, helpt onze Calmwise lijn de gevoelige huid in balans te brengen.

Kamp jij met roodheid en/of een gevoelige huid. Plan dan nu een gratis intake en laat je adviseren door een van onze huidspecialisten.