Een overdaad aan suiker is ongezond, dat is wel bekend. Wat minder bekend is dat suiker het collageen in de huid aantast. Dit noemen we ‘glycatie’. Glycatie is het proces waarbij suiker zich bindt aan eiwitten. Collageen en elastine zijn ook eiwitten die ervoor zorgen dat de huid soepel en jong blijft. Wanneer suikers zich binden aan deze eiwitten, zullen elastische vezels verharden, waardoor ons weefsel stijf en minder elastisch wordt. Het resultaat: meer rimpels en een slappere huid. Kort gezegd, suiker zorgt voor huidveroudering en een onrustige huid.

 

BLIJF IN BALANS

Door een constant wisselende bloedsuikerspiegel door het eten van suiker raakt je huid uit balans. Door suiker piekt je bloedsuikerspiegel snel om daarna snel weer te dalen. Daardoor krijg je opnieuw zin in suiker. En zo blijft het op en neer gaan. Door minder suiker (koolhydraten) te eten kom je weer in evenwicht door je stabiele bloedsuikerspiegel en word jij en je huid rustiger. Het is even afkicken, want suiker is behoorlijk verslavend. Maar als je eenmaal een paar dagen geen suiker hebt gegeten zul je je beter en fitter voelen en je zult het terugzien in je huid!

 

VERZORGING VOOR DE ONRUSTIGE HUID

Naast het minderen van suiker kun je een onrustige huid uitwendig rustiger maken met peptiden. Peptiden geven de bouwstenen van je huid een oppepper en maken je huid veerkrachtiger en sterker. Medik8 heeft hiervoor de Liquid Peptides. Dit product heeft een baanbrekende effectiviteit, zichtbare tekenen van huidveroudering worden direct aangepakt. De naaldvrije formule helpt expressierimpels te bestrijden door spiersamentrekkingen te minimaliseren en de aanmaak van collageen te stimuleren zodat de huid zichtbaar voller wordt. Zorg goed voor jezelf, van binnen én van buiten!

medik8-peptides

Wil je meer weten over de behandelingen bij La Joie of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!