Niacinamide, ook wel bekend als vitamine B3 zie je steeds vaker de Revu passeren en dit is niet voor niets.

Vitamine B3 is onmisbaar voor de behandeling van veel huidproblemen. Een belangrijk voordeel is dat dit ingrediënt ook goed door de huid verdragen wordt. Niacinamide is een echte alleskunner en daardoor zie je het ook terug in veel producten.

Een essentieels eigenschap van deze stof is dat het een positief effect heeft op de natuurlijke huidbarrière. Het maakt ceramiden en vrije vetzuren aan. Dit zijn natuurlijke huidvetten en deze beschermen onze huid tegen invloeden van buitenaf. Dit maakt het uitermate geschikt voor een droge en vochtarme huid. Doordat het de natuurlijke barrière hersteld zorgt het er gelijk voor dat de huid beter zijn vocht kan vasthouden. En een gebydrateerde huid is een gezonde huid.

Maar ook voor de vette en gecombineerde huid biedt het uitkomst. Het minimaliseert de talgproductie en kalmeert de huid.

 

Waar is Niacinamide nog meer goed voor??

Deze krachtpatser wordt wel gezien als één van de krachtigste ontstekingsremmers in huidverbetering.

Niet voor niets vind je 10% Niacinemide terug in de Clarity Peptides van Medik8. Dit serum is geschikt voor alle huidtypen gezien de voordelen die niacinamide biedt aan de huid. Maar in de eerste plaats gericht op huidproblemen. Als we het hebben over huidproblemen dan kan je denken aan een onzuivere huid, ongelijkmatige huidteint, acne maar het biedt ook voordelen voor een gestresste huid.

Niacinamide

Daarnaast is vitamine B3 een anti-oxidant en en beschermt het onze huid tegen vrijde radicalen.

Last but not least vind je dit ingrediënt ook terug in de Medik8 White Balance Everyday Protect en White Balance Overnight Repair. Overdag zal het ingrediënt vooral de huid beschermen, pigmentopbouw voorkomen en de huid kalmeren. In de nacht wordt de huid hersteld en wordt de huidteint verhelderd.

Wil jij jouw huid op meerdere fronten verbeteren, dan kan een product met Niacinamide uitkomst bieden.

Neem contact met ons op voor een huidadvies op maat