DE KRACHT VAN HET SCHOONHEIDSSLAAPJE IS HET WAAR?

Rusten is natuurlijk altijd goed voor je geest, je lichaam en dus ook je huid. Wist je dat de huid zijn eigen biologische ritme heeft? Dat wordt het circadiaans ritme wordt genoemd. Het is gebaseerd op de natuurlijke manier waarop ons lichaam reageert op licht en donker. Je huid maakt iedere dag en nacht verandering door en het meest op het gebied van de vochtbalans, pH-waarde, talgproductie en temperatuur.

 

JE HUID OVERDAG EN ’S NACHTS

Hoe reageert je huid nu precies anders op dag en nacht? Overdag produceert je huid meer talg en de huid verliest dan minder vocht. Je huid wil je overdag beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf zoals Uv-stralen en uitlaatgassen en heeft daar vocht voor nodig. Door al het werk wat de huid overdag doet kan het gestrest en uitgedroogd raken.

’s Nachts heeft de huid een zuurdere pH en is deze warmer. Je huid produceert minder talg en verliest meer vocht. De huid herstelt ’s nachts de schade die overdag is opgelopen. De huid komt bij en kan zich herstellen. Dat is ook het ideale moment voor een voedende en herstellende verzorging.

 

Medik8-Vit-A

DAG- EN NACHTPRODUCTEN

Omdat je huid zijn eigen biologische ritme heeft is het goed daar je verzorging op aan te passen. Daarom zijn er speciale dag- en nachtcrèmes ontwikkeld. Daily Radiance Vitamine C van Medik8 is geschikt voor overdag en bijvoorbeeld Night Ritual Vitamine A voor in de nacht, omdat deze crème het herstel van de huid ondersteunt. Het is een ideale combinatie. Er zijn vele varianten mogelijk voor dag- en nachtverzorging.

Wil je meer weten over de behandelingen bij La Joie of direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!