Waarom suiker je huid veroudert en wat je ertegen doet, zonder suikervrij dieet!

Minder rimpels en een stevigere huid, wie wil dat niet? Maar hoe doe je dat zonder een streng plantaardig dieet of botox? Een van de ‘boosdoeners’ waardoor je huid sneller veroudert is Glycatie. Natuurlijk weet je dat snoepen en alcohol niet goed voor je zijn. Maar het níet doen is voor de één lastiger dan voor de ander. Helemaal tijdens de Coronacrisis kan het moeilijk zijn om dat chocolade-eitje te laten liggen of dat wijntje niet te nemen. Veel mensen vinden dat ze zichzelf daarmee verwennen. Wat er precies met je huid gebeurt door het nuttigen van suikerhoudende middelen, daar vertel ik je in deze blog meer over.

 

Huidveroudering door te veel suiker

Glycatie vermindert het zelfherstellend vermogen van de huid. Dit kan zorgen voor huidmoeheid en een droge, rode en dunner wordende huid. Ik zal uitleggen hoe dit zit: de suikers die je eet komen in je bloed en hechten zich aan eiwitten. Zo vormen ze schadelijke moleculen. Dit heten AGE’s (Advanced Glycation End Products). Als de eiwitten aangetast zijn, raakt het weefsel haar structuur en veerkracht kwijt. Ze wordt breekbaar en droog en je huid wordt slapper. Gevolg van een slappere huid zijn meer rimpels. Dus hoe meer suiker je eet, hoe meer AGE’s. Deze AGE’s hopen ze zich op en beschadigen eiwitten als collageen en elastine. Ja, dat zijn precies de twee heldinnen die zorgen voor die mooie stevige huid. Gelukkig is er een product dat dit tegengaat. Het heet liquid peptides en ze noemen het ook wel botox in een potje.

medik8-liquid-peptide-la-joie

Wat is een peptide en waarom heet het botox in een potje?

Het zijn eigenlijk proteïne-fragmenten die bestaan uit aminozuren. In iedere kwalitatief goede gezichtscrème zitten aminozuren. Als je bepaalde peptiden combineert met aminozuren dan ontstaan er proteïnes. Dit zijn de belangrijkste bouwstenen van je huid. Dus als je huid geen peptiden zou bevatten, zou je een veel minder stevige huid hebben met meer rimpels.

 

Hoe werkt botox in een potje?

De peptiden die je van nature aanmaakt bereiken niet altijd de juiste plek. Ze zijn groot en houden niet van olie, dus worstelen ze om door de kleine, olie-gebaseerde openingen tussen de huidcellen te komen. Ons 30% peptidemengsel bevat een innovatief toedieningssysteem waardoor al onze peptiden diep in de onderste huidlagen terechtkomen. Maar er zit meer in dit mengsel…

 

Minder fijne lijntjes en rimpels

Koperpeptide is een ingrediënt dat specifiek gericht is op fibroblastcellen. Dit zijn huidcellen die verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van collageen en elastine. Naarmate het koper wordt vrijgegeven in de fibroblast, wordt de synthese van collageen gestimuleerd en worden fijne lijntjes en rimpels minder.

 

Expressierimpels worden minder

Speciale celpenetrerende peptiden die helpen om de rest van de 30% peptidemengformule door de huid te dringen. Hierdoor worden huidcellen gestimuleerd tot meer collageenproductie, terwijl signalen voor spiercontractie worden geblokkeerd. Hierdoor wordt het verschijnen van expressierimpels geminimaliseerd.

 

Vermindert littekens en roodheid

Pre-biotica is ook een goede helper. Het helpt om de huid te genezen en vermindert littekens, jeuk, ontstekingen en roodheid. Daarnaast herstelt het de normale bacteriële flora van de huid.

 

Carnosine brengt de huid in balans

Carnosine is een beschermende peptide die het lichaaam van nature produceert. Carnosine blokkeert huidschadelijke suikers van binding aan collageen in de huid. Dit voorkomt de vorming van rimpels. Bovendien beschermt Carnosine de huid tegen infraroodschade.

 

Je huid komt weer tot leven en rimpels verdwijnen

Dit 30% peptidemengsel bevat een drone-toedieningssysteem om zichtbare tekenen van huidveroudering aan te pakken. De formule helpt expressierimpels tegengaan door spiersamentrekkingen te minimaliseren en de collageensynthese te stimuleren om de huid zichtbaar voller te maken.

Het mengsel is zeer effectief en zorgt dat elk peptide zijn werk doet binnen de huidlaag waar dat het meest nodig is. 

Fijne lijntjes en rimpels vervagen moeiteloos, de elasticiteit verbetert en de huidtextuur is perfect verfijnd. Tegelijkertijd helpen voedende pre-biotica om het natuurlijke microbioom van de huid in balans te brengen voor een optimale gezondheid van de huid.