WAT DOET VITAMINE A VOOR JE HUID?

Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd en staat bekend om zijn huidverbeterende werking. De werking van vitamine A is beproefd en bewezen in tal van dermatologische onderzoeken. Het werkt goed tegen acne, het remt o.a. de bacterie op de huid die acne veroorzaakt. Het bestrijdt fijne lijntjes omdat het de productie van collageen stimuleert en het is effectief bij pigmentvlekken. Daarnaast maakt het de huid gladder en strakker en maakt grove poriën kleiner. Vitamine A werkt snel en effectief. Het zorgt voor een versnelde celdeling wat snel resultaat geeft maar daardoor kan het ook irritaties veroorzaken.

 

DE JUISTE DOSERING

Juist omdat vitamine A snel irritatie kan veroorzaken is de juiste dosering aanbrengen op de huid van cruciaal belang. Dat voorkomt irritatie en zorgt dat vitamine A optimaal zijn werk kan doen zonder dat jij er last van hebt. Bij Medik8 hebben ze ook hier over nagedacht.

medik8-featured-image

Alle vitamine A-serums van Medik8 gebruiken het ingrediënt ingekapseld in een microvloeistof of polymeer omhulsel. Als het serum in de huid wordt gebracht, breekt de inkapseling geleidelijk af en komt de vitamine A langzaam in de huid terecht. Dit minimaliseert het risico op irritatie. Door deze ‘time release’ krijgt je huid langdurig vitamine A toegediend en kan het goed zijn werk doen. Medik8 beschouwt al zijn vitamine A producten daarom als: ‘intelligente retinol’.

 

SPECIALIST IN VITAMINE A

Omdat het juiste gebruik van vitamine A zo belangrijk is adviseren we om daar niet zelf mee te experimenteren. Wij bouwen de dosering vitamine A geleidelijk op volgens de specialistische opbouw die Medik8 hiervoor ontwikkeld heeft. Zo ben je altijd veilig met het meest optimale resultaat! En vitamine a dient ook altijd in combinatie met een zonnebescherming gebruikt te worden. Hiermee komen we weer op de filosofie van de drie belangrijkste ingrediënten voor de huid: vitamine c, zonnebrand en vitamine a.

Wil jij ook ervaren wat vitamine a voor jouw huid kan doen? Boek dan nu jouw afspraak voor een persoonlijke huidanalyse, digitale huidscan en ervaar de kracht van vitamine A!