Grove poriën, wat kan je er tegen doen?

Poriën we hebben we allemaal en ze hebben ook een belangrijke functie, namelijk:

  • Zweetklieren en talgklieren kunnen zo hun product uitscheiden en aan de oppervlakte van de huid brengen.
  • Het uitscheiden van talg is belangrijk voor onze huidbarrière. Zonder dit huideigen product wordt onze huid droog en is onze huid ook gevoelig voor in invloeden van buitenaf.

Het is dus van belang dat we de aanpak van grove poriën met beleid doen. Dat betekent dat het effectief aanpakken zonder de natuurlijke huidbarrière te beschadigen.

Dit kunnen we realiseren met goede, maar vooral huidvriendelijke verzorgingsproducten.

Een goede reiniging die overtollige olie en vuil verwijderd en een regelmatige exfoliatie (verwijdering van dode huidcellen) voorkomt de verstopping van poriën en daarmee ook dat deze poriën (door verstopping) groter worden.

Maar grove poriën ontstaan niet alleen door een verstopping van de poriën, het kan ook ontstaan door huidveroudering. Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid collageen en elastine in de huid af. De wanden van onze poriën verliezen hierdoor stevigheid en dat uit zich in grove poriën.

Ook de zon speelt een belangrijke oorzaak in het ontstaan van grove poriën. Namelijk onder invloed van zonlicht zal onze huid versneld verouderen. De schadelijke invloeden van de zon tasten onze huidcellen aan de zon zorgt dat collageen en elastine worden afgebroken. Daarnaast zal langdurige blootstelling aan de zon ervoor zorgen dat de huid zich zal gaan verdikken en ook datt zorgt voor zichtbaar grotere poriën.

Voorkom langdurige blootstelling aan de zon en zorg voor een goede SPF!

grove-poriën-verfijnen

Wat kan je zelf doen:

  • Een goede reiniging: Zorg ervoor dat jouw huid schoon is. Zo voorkom je dat zweet en vuil zich in de poriën verzamelen. Reinig twee keer per dag. Dus nooit gaan slapen met makeup op! De Pore Cleanse van Medik8 reinigt de poriën diep en verwijderd dagelijks opgehoopt vuil. Deze reiniger met rode klaver zorgt er gelijk voor dat de talgproductie wordt verminderd en stimuleert daarnaast ook de celvernieuwing.
  • Exfoliëren van de huid voorkomt de ophoping van dode huidcellen. De Pore Cleanse Intense van Medik8 is een reiniger op basis van salicylzuur. Dit beta Hydrozyzuur weekt tijdens de reiniging de dode huidcellen los. Maar ondanks dat, kan de huid 1 a 2 keer per week een intensere exfoliatie gebruiken. Zie het als de ultieme upgrade van je porie huidverbeteringroutine. Het product daarvoor is de Pore Refining Scrub. De naam zegt het al. Deze Scrub met jojoba korrels zorgt voor een zachte maar effectieve afschilfering. Salicylzuur zorgt ook hier weer voor een intense diepte reiniging en niacinamide zorgt voor elasticiteit van de huid. En beschermt de huid tegen tegen invloeden van buitenaf.
  • Geef de huid wat extra’s met de Pore Minimizing Tonic. Zoals we eerder beschreven: exfoliatie is echt essentieel in de strijd tegen grove poriën. Pore Minimizing Tonic maakt gebruik van niet 1 maar 3 uitzonderlijke exfoliërende zuren om vuil uit de poriën te verwijderen. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat huid gevoed wordt en soepel blijft.
  • Maak de routine af met de Refining Moisturiser. De perfecte dagcrème die vergrote poriën verfijnt en de huid vernieuwd. Het resultaat is een gladde, matte en gevoede huid. Vergeet niet (voor als je naar buiten gaat) een SPF (zonbeschermingsfactor) te gebruiken bijvoorbeeld de: Medik8 Physical Sunscreen.
  • Boosters: om de lijn compleet te maken heeft Medik8 ook nog een masker ontwikkeld die grove poriën verfijnt en onzuiverheden uit de poriën ontrekt. Een lift-off masker dat de huid omhuld met actieve houtskool. Wanneer het masker voorzichtig van het gezicht gelift wordt, worden onzuiverheden verwijderd. Het resultaat is een gladde, heldere en gezuiverde huid.
  • Heb jij al producten van Medik8 maar wil je wel wat doen aan jouw grove poriën. Neem dan contact met ons op en we maken een plan op maat.